Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Свински уши в сладко-кисел сос

Свински уши в сладко-кисел сос

Свински уши в сладко-кисел сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Такова мезе сме ви приготвили - мераклийско и вкусно, че пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • свински уши - 5 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • соев сос - 1 к.ч. (тъмен)
  • кетчуп - 150 г
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • универсална подправка - 3 с.л. пикантина
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ушите, слагаме да се варят не повече от 30 минути, не трябва да са напълно сварени, ако обичате по-мекички ги варете го готовност. Изваждаме и изцеждаме, нарязваме ги на ивици.

Смесваме захарта, соевия сос и кетчупа, разбъркваме добре, прибавяме оцета, пикантината и черния пипер.

Изсипваме сладко-киселия сос и хубаво разбъркваме парчетата уши. Престояват така около 2 часа като на моменти ги разбъркваме.

Така приготвените свински ушички могат да се консумират веднага, след като са поели от соса, или да се пържат или пекат - това зависи кой как ги харесва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: