Начин на приготвяне
В подходяща чиния слагаме първия блат и сиропираме. Блатовете се сиропират добре при сглобяването и от двете страни със сока от компота.
Шоколадът, начупен на парченца, заедно меда се разтопява внимателно на водна баня и след като се поохлади се разбърква с маскарпонето и предварително разбитата сметана.
Върху първият блат нареждаме по-едри парченца плодове и нанасяме около 1/3 от крема, след това пак втория блат и така се редуват и трите платки.
На третия блат отгоре изсипваме само половината от останалата последна 1/3 крем. Останалото количество съхраняваме в хладилника и използваме после за украса. Оставяме тортата в хладилник за една нощ.
Към останалия крем може да добавим още малко разтопен бял шоколад и със сместа намазваме тортата. Слагаме отново в хладилника да стегне след което украсяваме с нарязаните плодове.