Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк шоколадов трюфел

Чийзкейк шоколадов трюфел

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Чийзкейк шоколадов трюфел
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
110 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
165 мин.
Порции
10
"Любимо и неустоимо изкушение с прекрасно и топящо се допълнение, тайната му ще откриете само тук"

Необходими Продукти

  • за основата от бисквити
  • бисквити - 210 г фино смлени (какаови)
  • орехи - 100 г фино смлени
  • масло - 100 г разтопено
  • за плънката
  • маскарпоне - 500 г
  • шоколад - 300 г млечен или черен по избор
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • течна сметана - 150 мл
  • за заливката
  • черен шоколад - 150 г
  • течна сметана - 100 мл
  • масло - 35 г на стайна температура
  • за украсата от трюфели
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 75 мл
  • есенция - ром
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на основата: Смесете всички продукти, натъпчете и изравнете хубаво във форма за торта с откопчаващо се дъно, предварително застлана с хартия за печене. Поставете в хладилника да се охлади, докато подготвите пълнежа.

Приготвяне на пълнежа: Разбийте маскарпонето с пудрата захар на хомогенен, гладък крем. Разтопете шоколада на водна баня и го прибавете към маскарпонената смес. Разбийте отново, докато шоколадът се усвои добре. Прибавете едно по едно с непрекъснато разбиване яйцата. Накрая добавете течната сметана и отново разбийте.

Обвийте формата за торта с фолио. Това е необходимо, тъй като чийзкейкът ще се пече на водна баня и не трябва да влезе вода. Изсипете маскарпонено-шоколадовата смес върху бисквитения блат във формата. Изпечете на водна баня на 160 градуса за 50-55 минути или докато по краищата чийзкейкът се стегне, но в центъра е още течен. Охладете поне за два часа или за цяла нощ.

Приготвяне на заливката: Пригответе шоколадов ганаш от продуктите, като загреете сметаната до кипване и я излейте върху шоколада. Бъркайте докато се разтопи и се получи гладък крем. Оставете да се охлади на стайна температура и добавете мекото масло. Разбийте сместа хубаво и залейте охладения чийзкейк.

Приготвяне на трюфелите: Загрейте сметаната до точка на кипене и я излейте върху шоколада. Бъркайте сместа докато шоколадът се разтопи. Готовия изстинал ганаш приберете в хладилника за няколко часа. При готовност загребвайте с малка лъжичка от сместа и направете топчета. Оваляйте готовите топчета в какао. Декорирайте готовия и охладен чийзкейк с трюфели и какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Камелия Саман
Камелия Саман
Изглежда много апетитно. Искам да попитам пробвала ли си да го направиш с бял шоколад? Дали ще се получи?
29.04.2016 00:49
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Харесвам шоколадовите изделия! Твоето предложение е страхотно!
28.04.2016 11:23
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Много Благодаря! :) И аз го харесвам,много шоколадов и вкусен
28.04.2016 11:05
Pressy
Pressy
Страхотно изглежда,наистина ! Рецептата е много подробно описана и обяснена,точно както трябва. Ще я изпробвам задължително . Благодаря за свежата идея !
28.04.2016 10:56
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Уникално добре изглежда,непременно ще го опитам.Много обичам чийзкейк и обикновено правя суровите,но този е толкова шоколадов,че направо ми се напълни устата.
28.04.2016 10:44
1