Бобът на баба Диди

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Бобът на баба Диди
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7
"Баба Диди знае, че паница боб винаги стига, за да нахраниш малки и пораснали вече момчета"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • джоджен - 1 клонче
  • свинско месо - 150 г
  • олио
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за около 30-40 минути преди да се готви. Измива се хубаво и се слага да се вари, като водата му се сменя 3 пъти. На първата вода се слага 1 ч. л. сода, за да паднат всички люспи.

Докато бобът се вари, месото се нарязва на много ситно и се запържва в олиото. На третата вода на боба се настъргват лукът, морковите и доматите, а клончето джоджен се слага цяло.

Когато бобът е хубаво сварен се изважда клончето и се слага запърженото месо. Мазнината, в която е пържено месото, се слага на котлона и в нея се запържват брашното, лютият и сладкият червен пипер.

Запръжката се изсипва в боба и е оставя да поври още 15 мин. Сервира се с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
тя и моята баба така го правеше, но в гърне и няма равен на онзи вкус ...
05.05.2016 22:15
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Леко пикантен ми е любим и на мен.
30.04.2016 23:55
1