Начин на приготвяне
Месото в рецептата е от свински врат. Може да ползвате гърди или бекон, за предпочитане е по-мазничко, но може и с плешка или бут, но ще стане по-сухо. Нарежете месото на едри парчета. Почистете картофите и ги нарежете на едро.
В тава сложете месото, около него поставете и картофите. Мушнете между тях 2-3 скилидки чесън, без да ги белите. Само ги измийте и поставете, вкусът на небеления печен чесън и ароматът му са по-леки, не толкова натрапчиви и няма опасност да прегорят.
Сипете зехтина, поръсете със сол, двата вида пипер и мащерка. Ако разполагате със свежа мащерка, сложете две клончета.
За по-пикантен вкус нарежете една малка люта чушка на ситно и я добавете. Разбъркайте с ръце за по-добро овкусяване на продуктите и сипете бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете на 180 градуса в загрята фурна да се запече. Махнете фолиото и допечете свинското с картофи още 15-20 мин до златисто-кафяв цвят на месото. Поръсете със свеж магданоз.
Коментари