Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювече с колбас и печени чушки

Гювече с колбас и печени чушки

Гювече с колбас и печени чушки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. червени
  • сирене - 100 г
  • салам - 100 г хамбургски
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре чушките и ги почистваме от семето.

Изпичаме ги и ги обелваме, след което ги нарязваме на парчета.

Натрошаваме с вилица сиренето. Нарязваме салама на кубчета.

Обелваме домата и го нарязваме и него на кубчета.

Вземаме едно гювече и най-отдолу слагаме част от сиренето.

Върху него слагаме парчетата чушки.

Върху чушките слагаме парчета салам, а върху салама парчета домати.

Отгоре слагаме още един ред сирене и поръсваме с чубрицата.

Накрая чукваме две яйца и слагаме лъжичка масло.

Слагаме гювечето в студена фурна и включваме на 180 градуса.

Печем около 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесни станаха гювечетата!
27.07.2023 14:16