Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Задушени Картофи»Задушени картофки под капак с яйца

Задушени картофки под капак с яйца

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Задушени картофки под капак с яйца
Снимка: Мария Симова
1 / 3
28/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Един много вкусен аламинути, който ще ви спести много време в кухнята"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • яйца - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • къри - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • магданоз - 6 стръка
  • червен пипер - 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на големи кубчета. В 500 мл гореща вода разтворете зеленчуковия бульон и подправката къри.

В тиган със загрятото олио запържете пресованите скилидки чесън, добавете картофите и налейте бульона, затворете с капака и на слаб огън варите да омекване на картофите.

Чукнете едно по едно яйцата върху картофите, посолете на вкус и затворете капака, готвите ястието за още 5-6 минути.

Премахнете готовото ястие от котлона, поръсете със ситно нарязания магданоз и малко червен пипер.

Затворете капака да се задуши магданозът и след 10 минути сервирайте в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: