Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Точени банички с кисело зеле

Точени банички с кисело зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Точени банички с кисело зеле4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не, не сме склонни да ви почерпим. Ако искате да хапнете такива банички, ще трябва да си ги приготвите сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • вода - 160 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • за плънката
  • олио - 3с.л
  • кисело зеле - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • за поръсване
  • мак
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Сложете сол, оцет, яйце и олио.

Разтворете маята в топлата вода и захарта. Оставете на топло да шупне, след което я добавете към брашното.

Замесете тесто, което да не лепне по ръцете, ако е необходимо, добавете още малко вода или брашно.

Оставете да втаса покрито с кърпа на топло.

Направете плънката, като нарежете зелето на дребно.

Сложете на котлона тиган и загрейте олиото в него, добавете зелето и запържете, добавете малко вода, сложете капака и оставете да омекване. Сложете червен пипер, черен пипер, мащерка и разбъркайте.

Оставете плънката да се охлади.

Втасалото тесто премесете веднъж и разделете на 12 еднакви топки.

Всяка тестена топка се разточва на кръгла тънка кора. Кората трябва да прозира, ако можете, за предпочитане е да я разтеглите с ръце.

Поставете по малко плънка в началото на всяка кора и навийте на руло. След това всяко руло завийте във формата на охлюв и наредете в намазана с олио тава.

Намажете готовите банички с разбит жълтък, поръсете със семена и сложете във загрята фурна на 170 градуса за 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: