Начин на приготвяне
Смесете агнешката кайма с нарязаните на ситно джоджен, магданоз, лук и чесън.
Прибавете предварително смления в блендер препечен хляб, яйцето, кората от лимон, смлените орехи, канелата. Овкусете със сол и черен пипер.
Омесете каймата и я приберете в хладилника за около час, за да се смесят ароматите.
При готовност направете от каймата малки топчета (колкото орех). Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги леко с олио и изпечете за около 15-17 мин. на загрята фурна на 180 градуса.
Междувременно направете соса, като смесите тахана с лимоновия сок и студена вода.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете студена вода, ако е прекалено гъст. Поднесете кюфтенцата със соса и арабски питки или гарнитура по желание.
Кюфтенцата от агнешко с таханов сос са много вкусни.
Рецептата е адаптирана от bonapeti.
Коментари