Начин на приготвяне
Обелваме суровите картофи и ги слагаме в тенджера. Заливаме ги с вода, колкото да се покрият хубаво. Варим ги до готовност, след което отцеждаме останалата вода.
Слагаме ги в дълбока купа и ги смачкваме с вилица или с преса.
Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на дребни парченца. Нарязваме пресния зелен лук също на дребно.
Слагаме нарязаните маслини и лук при картофите, добавяме и топеното сирене. Сипваме зехтина. Подправяме с черен пипер и малко сол.
Разбъркваме всички съставки, така че да се смесят и да се получи хубава еднородна смес.
Разпределяме в чинии и украсяваме допълнително с наситнен зелен лук и маслини.
Коментари