Начин на приготвяне
Отстранете излишните тлъстини от агнешките котлети и по желание може да оголите коста за по-хубав външен вид.
Гответе котлетите цели за запазване на соковете. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Загрейте зехтина в тиган на силен огън. Запечатайте котлетите за 2-3 мин. до златисто.
Прехвърлете ги в тавичка за печене и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
Междувременно направете коричката.
В блендер сложете препечения хляб, билките и пармезана. Блендирайте, докато всичко се смеси много добре и стане на ситни зелени трохи. Добавете супената лъжица зехтин и отново блендирайте.
Извадете тавата с котлетите от фурната. Намажета ги с горчица. Оваляйте в сместа с пармезан и билки много хубаво. С ръка залепете колкото можете повече от коричката.
Оставете месото за няколко минути да почине. Върнете обратно във фурната и допечете за 5 минути. След като ги извадите, оставете ги за 5 минути да починат и след това нарежете. Поднесете с гарнитура за агнешко по избор.
Агнешките котлети с коричка от билки и пармезан са готови.
Рецептата е адаптирана от angellovescooking.blogspot.bg
Коментари