Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнозърнести багети с пармезан и билки

Пълнозърнести багети с пармезан и билки

Пълнозърнести багети с пармезан и билки
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Толкова ароматни и още по-вкусни пълнозърнести багети с пармезан"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • брашно - 100 г бяло
  • вода - 200 мл топла
  • мая - 10 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 3 с.л.
  • пармезан - 3 с.л. фино настърган
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно в купа и добавете солта. Разбъркайте и оформете кладенче в средата.

Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта. Разбъркайте, докато се разтворят.

Прибавете сместа с маята към брашната заедно със зехтин, пармезана и подправките. От посочените съставки замесете меко тесто, което не лепне.

Покрийте тестото за багети със стреч фолио и оставете за час да удвои обема си.

След това премесете тестото и го разделете на две равни части. От всяка оформете дълга багета.

Поставете багетите в тава, покрита с хартия за печене.

С остър нож направете по няколко разреза.

Оставете пълнозърнестите хлебчета отново да втасат, а през това време загрейте фурната на 200 °C.

Щом температурата е достигната, сложете ароматните хлебчета да се пекат за 20-25 минути.

Дано ви харесат моите пълнозърнести багети с пармезан и билки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: