Начин на приготвяне
Пресейте двата вида брашно в купа и добавете солта. Разбъркайте и оформете кладенче в средата.
Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта. Разбъркайте, докато се разтворят.
Прибавете сместа с маята към брашната заедно със зехтин, пармезана и подправките. От посочените съставки замесете меко тесто, което не лепне.
Покрийте тестото за багети със стреч фолио и оставете за час да удвои обема си.
След това премесете тестото и го разделете на две равни части. От всяка оформете дълга багета.
Поставете багетите в тава, покрита с хартия за печене.
С остър нож направете по няколко разреза.
Оставете пълнозърнестите хлебчета отново да втасат, а през това време загрейте фурната на 200 °C.
Щом температурата е достигната, сложете ароматните хлебчета да се пекат за 20-25 минути.
Дано ви харесат моите пълнозърнести багети с пармезан и билки