Козуначено руло на венец

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865853
01/05/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и в средата правим кладенче. Разтваряме маята в 3/4 част топло мляко. Прибавяме 1 лъжичка захар и една лъжичка брашно, да се получи каша. Оставяме на топло да втаса.

Разбиваме яйцата и захарта до побеляване и добавяме останалото топло мляко и ароматите.

Когато маята втаса, я изсипваме в кладенчето на брашното. Прибавяме яйчената смес и солта.

Замесваме тестото, като наливаме по малко от олиото. Когато месим не трябва да бием силно тестото, а да го разтягаме и да го събираме на топка, след това пак да го разтягаме.

Тестото е готово, когато стане гладко и на мехури, и не залепва по стените.

Поръсваме го с брашно покриваме го с топла кърпа и го оставяме на топло да втаса.

Когато тестото увеличи двойно обема си, значи е готово.

С намазнени ръце разделяме тестото на три равни части, които измесваме на дължина върху намазнена повърхност, разплескваме ги леко на кора, поръсваме ги със стафиди, оформяме ги на руло и ги сплитаме на плитка. Слагаме плитката в намазнена кексова форма и оставяме на топло да втаса повторно. Когато втаса, обемът ще се увеличи двойно.

Намазваме втасалия козунак с разбито яйце.

Поръсваме го със захар и го набоцкваме с орехови ядки.

Печем в умерена фурна.

Изваждаме го от формата, преди да е изстинал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар