Начин на приготвяне
Натрошава се маята в прясното мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в кладенчето на брашното. Добавят се олиото, маргаринът, солта. Замесва се меко тесто. Оставя се 40 минути да втаса.
Разделя се на 12 топчета. Всяко се разточва на кора с диаметър на чиния, намазва се с маргарин и поръсваме сирене. Навива се на рулце, краищата се събират в средата и се защипват. Така се оформят всички.
Нареждат се в тава с гладката си част нагоре във кръгла тава. С нож се прави разрез през средата. Намазва се с олио и поръсваме сусам. Втасват още 20 минути, докато бухне. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути.
Вкусна домашна питка, не се покрива за хрупкава коричка!
Коментари