Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, прясното мляко, ванилията и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се добре.
В намаслени форми за кексчета сипваме по две супени лъжици от сместа. Печем за 20 минути в умерено загрята фурна 180 градуса.
Приготвя се кремът. Разбиваме с миксер масло с пудрата захар, добавя се ванилията и сметаната. Част от крема се отделя и разделя на две.
В първата част се слага течният шоколад, втория крем се оставя бял. Готовите кексчета се украсяват с кафявия крем, малки яйца от фондан.
Оформя се дръжка от декоративна тел за кошничките, шприцова се белият маслен крем и поръсваме с кокоса. В средата поставяме по едно фонданово яйце.
Шарен и вкусен Великден!
Коментари