Начин на приготвяне
Разбиваме много добре яйцата със захарта с ромовата, лимоновата захар и ванилията.
Шупналата мая добавяме към яйцата и всичко добавяме към пресятото брашно. Започваме да месим, като постепенно добавяме от стопената мас. Меси се много дълго, докато започне да се вижда, че са се образували мехурчета.
Разтяга се самото тесто и се оформя на гладка топка, като се покрива със фолио и се оставя да втаса.
Готовото тесто се разделя на много фитили, които се усукват два по два и се навиват на охлюв. Слагат се в намазнени обли форми и пак се оставят да втасат.
Когато са готови, се мажат със разбито яйце и посипани със захар. Пекат се в загрята фурна на 160 градуса.
Уточнение: които желае, може да сложи мармалад или сладко във фитилите.