Начин на приготвяне
Затопляме млякото и изсипваме пакетчето суха мая, 1 с.л. захар и 3 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне.
Когато маята се активира, слагаме и всички останали продукти без маслото и олиото. Замесваме много меко и гладко тесто.
Отделно си затопляме олиото и маслото и ги разбъркваме добре, постепенно го прибавяме към тестото, като не спираме да месим до пълното усвояване на мазнината. Колкото повече се меси, толкова по добре.
Когато е готово, го оставяме да втаса за 1 час на много топло място. Отново се премесва и го оставяме на топло за още 1 час.
Когато е напълно готово, го разделяме на топки и усукваме на възелчета, може и да експериментирате с формата - кифлички, охлювчета и мн. др.
Намазваме с жълтък и поръсваме със захар.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.