Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Лесна баница на тиган

Лесна баница на тиган

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Лесна баница на тиган
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Стана ли време за закуска? Нашето предложение за днес е"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбива яйцето. После се добавя прясното мляко и отново се разбърква.

Брашното се добавя по-малко и постепенно, и се разбърква постоянно да не останат бучки.

Накрая се добавя сиренето - рендосано или натрошено в зависимост от сиренето.

В тиган се разтопява маслото и се изсипва сместа.

Пече се и от двете страни до златисто-червено. В зависимост от големината на тигана дозата на продуктите за баницата на тиган може да се удвои.

Лесната баница на тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вера
Вера
Абсолютно нищо не се получи. Напълно сурова остава отвътре, все едно да направите мнооого дебела палачинка, естествено че няма да се изпече отвътре.
05.02.2017 21:42
6