Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Прясно зеле с агнешко месо

Прясно зеле с агнешко месо

Прясно зеле с агнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Вкусна гозба от прясно зеле и агнешко месо - хапвайте и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г без кост
  • прясно зеле - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • домати - 1 бр.
  • захар - 1ч.л
  • вода - малко
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л. може и повече
  • черен пипер - на око
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това зеле с месо по селски, зелето се накълцва. Леко се посолява и се слага тенджерата на котлона.

Добавя се олио, след като загрее, се накълцва 1 домат и 1 ч.л. захар.

След като омекне доматът, се добавя зелето и се пообърква.

Добавя се пърженото агнешко месо с олиото, в което се е пържило.

Добавя се малко вода, чесън, дафинов лист, червен пипер, черен пипер и се оставя на слаб огън до готовност.

Украсява се с малко магданоз прясното зеле с агнешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: