Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Агнешка дроб-сарма с лешници

Агнешка дроб-сарма с лешници

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Агнешка дроб-сарма с лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 тава
"Да, да, съжаляваме, че досега не сме ви казали, че трябва и лешници, но и ние сега разбрахме, че на тях се дължи страхотния вкус"

Необходими Продукти

  • дроб - 2 бр. агнешки
  • ориз - 2 в. ч.
  • масло - колкото кибритена кутия
  • олио - 1/2 к. ч.
  • лук - 1 глава
  • лешници - 25 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода и сол да кипнат. След това се добавя дробът и се оставят да врат около 20-30 мин. След това двата дроба се измиват добре, отцеждат се и се оставят да се охладят, след което се нарязват на малки парчета.

Оризът се слага в хладка солена вода за 30 мин., за да престои. След това се измива и се изцежда.

Маслото се разтопява в олио, добавя се лукът и счуканите лешници. Запържват се се до омекване. Отделно се слагат 3 в. ч. вода да заври.

Продуктите се изсипват в подходяща тава, след което се добавя оризът. Добавя се надробеният дроб, черен пипер, сол и червен пипер на вкус. Пече се във фурна за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: