Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота със сос кафе

Панакота със сос кафе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Панакота със сос кафе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8 бр.
"Класическата панакота в нов ароматен вариант с дъх на кафе"

Необходими Продукти

  • сметана - 300 мл животинска
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 100 г пудра
  • желатин - 15 г
  • ликьор - 50 мл кафе
  • канела - 1 брой кора
  • ванилия - 1 брой кора
  • захар - 200 г за соса
  • кафе - 240 мл еспресо
  • ликьор - 50 мл с вкус на кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете да заврат заедно сметаната, захарта, ванилията и канелата. Щом кипне махнете от котлона и долейте ликьора кафе. Върнете на огъня докато кипне пак и махнете, за да се охлади.

Залейте желатина с с 40-50 мл студена вода и го оставете за 10-15 минути да набъбне. Загрейте в друга купа на водна баня млякото и прибавете разтопения на котлона желатин.

Оставете леко да се охлади, след което добавете към него сметановата смес, като е добре да прецедите и двете смеси предварително. Разлейте в подходящи форми и сложете в хладилник да се стегне за 3 часа.

За соса кафе разтопете захарта и долейте кафето. Бъркайте и след като сосът се редуцира, долейте ликьора. Доварете до желаната гъстота и оставете леко да се охлади. Поднесете обърнатата Панакота, полята със соса кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
31
21
10
Дай твоята оценка: