Гювеч с агнешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гювеч с агнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Като ценители на гювеча заявяваме, че толкова вкусен гювеч не бяхме опитвали!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - пресен 2 връзки
  • домати - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.

Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя се магданоза и нарязаните домати.

Всичко това ври около 10 мин. След което се изсипва в тава и се пече 40 - 50 мин. в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Страхотна рецепта , 66666666
10.05.2015 15:24