Начин на приготвяне
Измийте агнешкия джолан и направете няколко разреза.
Посолете и сложете по клонче розмарин. Обелете лука и го нарежете на шайби.
Подредете го на дъното на приготвения гювеч.
Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.
Сложете джолана по средата. Сложете скилидките чесън, без да го белите, и стафидите. Добавете бялото вино и бульона. Поръсете със сол и черен пипер.
Нарежете патешката мас на малки парчета и я поставете по джолана и картофите.
Полейте със зехтина и затворете агнешкото в гювеч с капака.
Сложете го в студена фурна на 250 градуса за около 15 минути, а след това намалете на 160 градуса и гответе вкусното агнешко печено 3 часа.
Извадете и сервирайте вашето печено агнешко в глинен гювеч.