Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко в глинен гювеч

Печено агнешко в глинен гювеч

Печено агнешко в глинен гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
2
"Печено агнешко в глинен гювеч - всеки иска да го опита, така че побързайте"

Необходими Продукти

  • агнешки джолан - 1бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки с люспата
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • патешка мас - 1 с.л.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • стафиди - 1 шепа
  • бульон - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкия джолан и направете няколко разреза.

Посолете и сложете по клонче розмарин. Обелете лука и го нарежете на шайби.

Подредете го на дъното на приготвения гювеч.

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.

Сложете джолана по средата. Сложете скилидките чесън, без да го белите, и стафидите. Добавете бялото вино и бульона. Поръсете със сол и черен пипер.

Нарежете патешката мас на малки парчета и я поставете по джолана и картофите.

Полейте със зехтина и затворете агнешкото в гювеч с капака.

Сложете го в студена фурна на 250 градуса за около 15 минути, а след това намалете на 160 градуса и гответе вкусното агнешко печено 3 часа.

Извадете и сервирайте вашето печено агнешко в глинен гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: