Начин на приготвяне
Пригответе си две тенджери, в който ще готвим едновременно. В едната тенджера ще бланшираме Matzo топчетата, а в другата ще варим пилешката супа.
Тенджерата за супата: наливаме 1.5 л вода, нарязваме на немного ситно пилешкото филе, моркова, лука, сол на вкус и слагаме тенджерата да заври.
След като пилето и морковите са се сварили, слагаме ситно нарязан магданоз и маслото. Варим още 1 мин. и махаме от огъня.
Тенджерата за топчетата: наливаме 2 литра вода, нарязваме на едро един морков, глава кромид лук, глава чесън, копър(3-4 стръка), четения пипер на зърна и сол на вкус, след това включваме да заври.
Докато чакаме тенджерите да заврат, правим топчетата. Разбиваме с миксер по отделно белтъците и жълтъците. След което сипваме и разбъркваме с шпатула, белтъците при жълтъците.
Сипваме газираната вода, сол, млян черен пипер, нарязан на ситно стрък копър и прибавяме по малко галета, докато се получи достатъчно гъста смес за направата на топчета.
След като водата за топчетата заври (при немного силен огън), пускаме готовите топчета внимателно и варим 2-3 мин. След като топчетата са сварени, с решетъчна лъжица ги изваждаме внимателно.
Сервираме в чиния и заливаме отгоре с един черпак от пилешката супа. Ако няма да сервираме на момента, местим топчетата в тенджерата с пилешката супа.
Коментари