Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на ситно, прибавяме маслото, като преди това сме го разтопили, сипваме и прясното мляко и разбъркваме добре. С
След което разпределяме равномерно сместа в чашките и притискаме леко с лъжица.
Ваниловия крем приготвяме по следния начин:
В тенджерата слагаме част от млякото (оставяме малко, за да разтворим жълтъците и брашното в него), захарта и настърганата кора от лимона да заврят.
В отделен съд разбъркваме жълтъците, млякото, което сме отделили, ванилиите и брашното.
След като млякото заври, на тънка струя, при непрекъснато бъркане, добавяме сместа с жълтъците. След като кремът се сгъсти достатъчно, го махаме от огъня.
Разпределяме го равномерно в чашките върху бисквитената основа.
За ягодовия крем:
Ягодите се почистват, измиват и нарязват на ситно, след което заедно с водата и захарта се слагат в тенджера на тих огън да омекнат.
Периодично разбъркваме и след като ягодите са омекнали напълно, сипваме в тенджерата желатина да се разтвори и разбъркваме за още 1 мин.
След като желатинът се разтвори, махаме от огъня и оставяме да поизстине, след което разпределяме в чашките. Декорираме с пресни ягоди.
Коментари