Ориз по китайски

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
08/05/2018
"Обичате да похапвате в китайски ресторант? А защо не си приготвите вкусен ориз по китайски вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215 988
  • Преглеждания за месеца8287
  • Преглеждания за седмицата973
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

  • ориз - 1 чаша
  • грах - 1 шепа
  • сол
  • соев сос
  • моркови
  • яйца - 1 бр.
  • пилешко месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява и наситнява на малки късчета. Оризът се сварява на пара.

През това време в дълбок тиган се слага олио до се нагрее и в него се слага да се запържи оризът, след това към него се добавя грахта и рендосания на ренде морков.

След това се разбива яйцето и се сипва постепено отгоре и непрекъснато се бърка.

Запържва се добре та ориза да не е сплъстен добавя се соев сос и малко сол и пилешкото месо. Разбърква се добре и се сваля от огъня.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
14.11.2019 22:17
Лесно и изглежда ще е вкусно ще си го приготвя.
0
0
Яница Николова
Апетитно изглежда, аз запържвам яйцето отделно и накрая го прибавям. А вместо грах може зелен лук, зелена чушка, спанак , а предполагам и зеле. Търпи всякакви вариант с пилешко, свинско, морски дарове и др.
4
0
Ани То Ани
Ани То Ани
25.07.2017 11:36
Китайско ястие без китайска сол не струва !
1
1
Катя Благоева
В домашни условия е добре има страхотен вкус а за солта соевия сос я компенсира!
7
2