Веган кюфтенца с лапад

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган кюфтенца с лапад
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Веган кюфтенца с лапад, които ще допаднат и на месоядците"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • картофи - около 3 картофа
  • ориз - почти 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 1 - 2 стръка
  • копър - 1/2 връзка копър или магданоз
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и оризът се сваряват поотделно.

След като са готови, се оставят да изстинат. Оризът трябва да е сух, така че може да се свари с малко по-малко вода от обикновено и без да се добавя олио, докато се вари.

Лападът се измива, листата се отделят от жилките и се накъсват. Попарва се с гореща вода и след като смали обема си, се охлажда в студена вода и се изцежда много добре.

Изстиналите картофи се обелват и намачкват, не е нужно да е съвсем като пюре.

Смесват се с ориза. Лападът се нарязва и се добавя и той. Прибавя се и ситно нарязаният пресен лук и чесън. Ред е на подправките и след това се разбърква добре, трябва да е суха смес.

Оформят се зеленчукови кюфтенца, които се овалват в смес от галета и брашно и се изпържват в сгорещено олио от двете страни.

Веган кюфтенцата с лапад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: