Яхния с кюфтенца и яйца

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Яхния с кюфтенца и яйца
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Нищо не прогонва лошото настроени и умората както порция топла яхния с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • за соса
  • домати - 400 г от консерва
  • чушки - 3 - 4 бр. печени
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода - 300 мл
  • зехтин
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с нарязания на ситно лук и подправките. Направете малки топчета.

В малко зехтин задушете чесъна и доматите от консерва (намачкани и без обелка). Налейте водата и прибавете нарязаните чушки.

Оставете ястието да къкри около 20 минути.

Прибавете кюфтенцата и гответе още 10-15 минути.

Внимателно чукнете яйцата между кюфтенцата.

След като станат готови, свалете яхнията от котлона. Поръсете с настърган кашкавал.

Яхнията с кюфтенца и яйца е много вкусна, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: