Начин на приготвяне
Смесва се каймата с три супени лъжици ориз, чубрицата и се омесва. Оформят се 10 малки кюфтенца, като ръцете се топят във вода. Всяко овалваме в брашно.
Загрява се олио, запържват се кюфтенцата от всички страни. Изваждат се в чиния. В тенджерка с останалото от пърженето олио /ако е нужно се добавя още малко/ задушаваме ситно нарязан, почистен лук.
Лападът се почиства и бланшира за 3 минути, отцежда се добре. Нарязан се, прибавя се в тенджерата. Сипва се оризът да добие стъклен вид. Овкусява се със сол, червен пипер и черен пипер.
Налива се водата, разбърква се и връщаме полуготовите кюфтенца в тенджерата. Варим яхнията до готовност на ориза. Вкусно и лесно за приготвяне! Добър апетит!
Коментари