Пикантни свински ребърца на фурна

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
07/05/2016
"Ако е вярно, че любовтта на мъжа минава през стомаха, то най-вероятно пред вратата на Наталия сигурно има цяла опашка "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 024
  • Преглеждания за месеца491
  • Преглеждания за седмицата110
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 1.5 - 2 кг
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люти чушки - 1 бр. мляна суха
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата си приготвяме по следния начин: главата кромид лук и главата чесън се почистват, пасират се и се прецеждат (ще използваме само сока).

Готовия сок сипваме в купа, прибавяме ситно нарязаните пресен чесън и магданоз, прибавяме и предварително смяната люта чушка, по 2-3 щипки черен и червен пипер, чубрица и захарта, разбъркваме хубаво и заливаме със соевия сос и водата.

Отново разбъркваме, сипваме сместа в подходяща тавичка( маринатата трябва да покрива ребърцата), след което слагаме вътре ребърцата, ако е необходимо доливаме още вода, след това оставяме за 2 часа в хладилник.

След като са се мариновали ребрата ги изваждаме от маринатата, слагаме в тавичка и печем в загрята на 180 градуса фурна 10 минути, след което увеличаваме на 200-220 до готовност.

Периодично с лъжица загребваме от образувалия се бульон в тавата и го изливаме върху ребрата. Малко преди да извадим тавата поръсваме ребърцата със семена и доизпичаме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Албена Асенова
И аз съм на това мнение и въобще не се притеснявам да се омажа с мазнинка по ръцете,нали на душата ми е благо.:-)
0
0
Наталия Петрова
:)))и аз така.
0
0
Джемиле Чешлиева
Блазе ми на душата
1
0
Ваня Георгиева
Най вкусното от свинското :)
0
0
Наталия Петрова
И според мен ребърцата да най - вкусната част и не само от свинското. Обичам месо с кост,филетата неми допадат..
0
0