gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Пикантни свински ребърца на фурна

Пикантни свински ребърца на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9701k2
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Ако е вярно, че любовтта на мъжа минава през стомаха, то най-вероятно пред вратата на Наталия сигурно има цяла опашка"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1.5 - 2 кг
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люти чушки - 1 бр. мляна суха
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата си приготвяме по следния начин: главата кромид лук и главата чесън се почистват, пасират се и се прецеждат (ще използваме само сока).

Готовия сок сипваме в купа, прибавяме ситно нарязаните пресен чесън и магданоз, прибавяме и предварително смяната люта чушка, по 2-3 щипки черен и червен пипер, чубрица и захарта, разбъркваме хубаво и заливаме със соевия сос и водата.

Отново разбъркваме, сипваме сместа в подходяща тавичка( маринатата трябва да покрива ребърцата), след което слагаме вътре свинските ребра, ако е необходимо доливаме още вода, след това оставяме за 2 часа в хладилник.

След като са се мариновали ребрата ги изваждаме от маринатата, слагаме в тавичка и печем в загрята на 180 градуса фурна 10 минути, след което увеличаваме на 200-220 до готовност.

Периодично с лъжица загребваме от образувалия се бульон в тавата и го изливаме върху ребрата. Малко преди да извадим тавата поръсваме ребърцата със семена и доизпичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: