Ашуре с канела

Ашуре с канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Защото сте ни приятели ще ви кажем, че любимият ни десерт е най-вкусен, когато добавите и канела"

Необходими Продукти

  • жито - 1 ч.ч. грухана пшеница
  • захар - 200 г
  • нишесте - 1 пакет
  • канела - 1 щипка
  • стафиди
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива, заливаме със студена вода и варим, докато омекне и зрънцата се напукат.

Прибавят се захарта, стафиди, но може и без тях.

Нишестето се разтваря с малко студена вода и сипваме при житото.

Бърка се на слаб огън, докато се сгъсти. Разпределя се в купички и сервираме. Може да се поръси със смлени орехи, щипка канела и стафиди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
рецептата е добра но по принцип аз преди да сваря жито го кисна няколко часа в вода . ако нямате време може само половин час но трябва де ае кисне в вода . .това се отнася за всички зърнени храни
05.06.2017 17:30
К К
К К
Много е вкусно с канела!
15.05.2016 01:00