Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани маслини»Домашно мариновани маслинки с чесън

Домашно мариновани маслинки с чесън

редакция:
MarianeMariane
Джедай
5611k7
Домашно мариновани маслинки с чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Ако ще изяждате веднага маринованите маслини, няма да се разберем - оставете ги да си се мариноват на спокойствие."

Необходими Продукти

  • маслини - 800 г каламата
  • копър - 2 връзки пресен
  • зехтин - 500 мл
  • чесън - 3 - 4 глави на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва за обезсолите маслините, като ги заливате с топла вода поне веднъж дневно в продължение на 2-3 дни.

След това пригответе подходящ буркан и подредете ред маслини, ред наситнен копър и чесън на вкус. Повтаряте до запълване на буркана, след което заливате със зехтин.

Така маринованите маслини могат да бъдат съхранявани около 1 месец в хладилник. Желателно е да престоят поне 3-4 дни в маринатата преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: