Начин на приготвяне
Маята се смесва със захарта и топлото мляко и се добавят разбитите яйца и олиото, в брашното се прави кладенче и се добавя сместа, оформя се много меко и леко лепнещо тесто (тестото не се точи, а блата се оформя с ръцете направо в тавичката).
Вземете 1/3 от тестото и оформете блат от него направо в тавата, намажете с доматения сос смесен с подправките, поръсете с настърган кашкавал.
Подредете шунката, топеното сирене, царевицата и чукнете яйцето, сложете и два тънки резена кашкавал. Печете пицата за 8 минути в предварително загрята фурна на 240 градуса. В тестото не се слага сол.
Тестото стига за 3 пици с диаметър 24 см. или 1 голяма семейна пица. Кашкавалът се поръсва най-отдолу, за да придобие блатът малко по-солен вкус. Тестото не втасва.
Коментари