Начин на приготвяне
Премахваме пънчетата на печурките и ги измиваме точно преди приготвяне. Наситняваме бекона и го запържваме в тиган, без да поставяме мазнина.
Полученото смесваме с топеното сирене. В същия тиган поставяме малко мазнина и обработваме за кратко гъбите от всички страни.
Поставяме ги в тава и ги напълваме с плънката от топеното сирене и бекона. След това покриваме всяка гъба с фини парченца кашкавал.
Наливаме при гъбите сос от вино и вода, кипнат в тигана, в който сме готвили. Поръсваме с подправки и запичаме ястието, докато кашкавалът хване златиста коричка.
Когато извадите гъбите от тавата, не бързайте да изхвърляте останалия сос. Той може да се вложи и в други ястия като кебап например.