Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Картофена яхния с кюфтенца и гъби

Картофена яхния с кюфтенца и гъби

Картофена яхния с кюфтенца и гъби
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • печурки - 7 бр. пресни
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • за кюфтенцата
  • кайма - 500 г смес
  • галета - 3 с.л.
  • яйцa - 1 брой
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с яйцето, галетата и подправките, оформят се малки кюфтенца и се изпържват. Лукът се нарязва и се задушава в дълбока тенджера, добавят се морковите, нарязани на колелца, след това се добавят гъбите и се готви още 3-4 мин.

Добавят се картофите, нарязани на кубчета, и се налива вода, добавя се сол и се оставя за 30 мин. на бавен огън.

Когато картофите са уврели, се добавят подправките, в купа размийте брашното и червения пипер с малко вода, добавете малко от бульона на картофите и на тънка струйка го добавете в тенджерата, сложете кюфтенцата в яхнията и оставете за 3 минути на котлона да поемат ароматите ѝ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Не съм опитвала, но изглежда много вкусно!
15.05.2016 00:24
Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега не съм пробвала подобна комбинация, но ми допадна!
09.05.2016 12:45