Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофена яхния с гъби

Картофена яхния с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Картофена яхния с гъби1 / 2
26/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Постна яхния за всички, които смятат, че мръвките трябва да се консумират отделно"

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 стръка, зелен
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио или масло
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • гъби - 250 г пресни
  • картофи - 600 г
  • домати - 1 консерва
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеления лук и го запържете с 1/2 чаша мазнина. Добавете накрая червения и черен пипер. Добавете към запръжката почистените и нарязани гъби. Задушавайте ястието до омекване на гъбите, като от време на време доливате по чашка гореща вода.

Нарежете на парченца или филийки обелените картофи и ги добавете към ястието.

Изсипете пасираната консерва домати, посолете и оставете ястието да ври до омекване на картофите. Посолете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: