Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини - двойно печени със сладко

Мъфини - двойно печени със сладко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Мъфини - двойно печени със сладко
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12 бр.
"Първи закон на мъфините - Двойно печените мъфини трябва да се правят в двойни количества, защото се изяждат два пъти по-бързо"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. Йоткер
  • сода за хляб - щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сладко от сливи - 1/2 ч.ч. (може и друг вид)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - нарязани на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата със захарта, добавете на струйка олиото.

Смесете содата с млякото, капнете 2 капки оцет и разбъркайте. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се добавя към другите съставки.

Намазнете с олио или масло форми за мъфини и ги посипете с брашно. Разпределете сместа във формите, като ги пълните само наполовина.

Сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, оставете ги да изстина, намажете със сладкото и отгоре изсипете оставащата смес.

Загладете с лъжичка, поръсете със ситно нарязани орехи и върнете във фурната. Печете мъфините само отгоре. Получават се много меки, вкусни и ароматни мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yana G.
Yana G.
Три яйца? Аз винаги слагам по едно. Ако сложа три ще ми остане от сместа и ще станат повече от 12 броя.
11.05.2016 09:01
Марияна
Марияна
Благодаря, наистина са хубави като се разчупят и са вкусни.
10.05.2016 20:40
К К
К К
Добре са се получили :)
10.05.2016 18:21