Начин на приготвяне
Чукваме едно по едно яйцата в дълбока купа. Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Добавяме олиото и пак разбиваме. Смесваме содата с млякото да шупне и разбъркваме. Брашното се пресява.
Добавя се бакпулверът и се разбърква. Прибавяме към яйчената смес млякото със содата и разбъркваме. После добавяме и брашното постепенно. Разбъркваме много добре. Намазняваме с олио или масло форма за торта и ги посипваме леко с брашно. Разпределете сместа на две части.
Изсипваме половината смес и заглаждаме внимателно. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като стане готов, го оставяме да се охлади и едва след това го мажем със сладко от праскови с помощта на лъжица. Нанасяме от сладкото равномерно по повърхността. В другата половина от сместа която ни остана слагаме какаото и разбъркваме.
Изсипваме кашата върху изпечения и охладен сладкиш и заглаждаме внимателно. След като сме изсипали какаовата смес, равномерно наръсваме с нарязани на дребно орехови ядки. Пак печем на 180 градуса, но само горе. Вече готов го вадим от тортената форма с ринг внимателно, след като е поизстинал.
Режем на триъгълници като торта. Получава се двойно печен двуцветен сладкиш със сладко-вкусен, ароматен, мек. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!
Коментари