Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко

Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Не просто сладкиш, а двойно печен сладкиш. Това означава, че е и двойно по-вкусен, нали"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода за хляб - щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сладко от праскови - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - нарязани на ситно
  • какао - 3 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме едно по едно яйцата в дълбока купа. Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Добавяме олиото и пак разбиваме. Смесваме содата с млякото да шупне и разбъркваме. Брашното се пресява.

Добавя се бакпулверът и се разбърква. Прибавяме към яйчената смес млякото със содата и разбъркваме. После добавяме и брашното постепенно. Разбъркваме много добре. Намазняваме с олио или масло форма за торта и ги посипваме леко с брашно. Разпределете сместа на две части.

Изсипваме половината смес и заглаждаме внимателно. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като стане готов, го оставяме да се охлади и едва след това го мажем със сладко от праскови с помощта на лъжица. Нанасяме от сладкото равномерно по повърхността. В другата половина от сместа която ни остана слагаме какаото и разбъркваме.

Изсипваме кашата върху изпечения и охладен сладкиш и заглаждаме внимателно. След като сме изсипали какаовата смес, равномерно наръсваме с нарязани на дребно орехови ядки. Пак печем на 180 градуса, но само горе. Вече готов го вадим от тортената форма с ринг внимателно, след като е поизстинал.

Режем на триъгълници като торта. Получава се двойно печен двуцветен сладкиш със сладко-вкусен, ароматен, мек. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Да допълня, пропуснала съм да го напиша - като се изпече първата част от кашата, оставете да изстине и после я намажете със сладко и прибавете какаовата смес и пак печете.Изпичането се проверява до суха клечка.Важно е да изстине първата част.
12.08.2016 08:21
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за идеята, много ми харесва рецептата
11.08.2016 13:42
1
Покажи всички подкоментари