Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Круфини»Двойно фъстъчени сладки с шоколад

Двойно фъстъчени сладки с шоколад

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Двойно фъстъчени сладки с шоколад
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Тези фъстъчени сладки са перфектни за вкусно и бързо следобедно похапване"

Необходими Продукти

  • краве масло - 120 г
  • кафява захар - 1 ч.ч. светла
  • захар - 1/2 ч.ч. фина бяла
  • фъстъчено масло - 2/3 ч.ч.
  • фъстъци - 1/2 ч.ч. печени белени, без сол
  • шоколад - 150 г за готвене
  • брашно - 240 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето със захарта, докато се разтвори напълно.

Добавяме маслото, което трябва да е на стайна температура, и разбиваме отново.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта и добавяме към сместа.

Разбъркваме до хомогенност. Добавяме шоколада, нарязан на едри кубчета, и фъстъците, които аз лично си купувам сурови, после ги пека и беля.

Може да ги оставите цели и да ги нарежете на едро, но ако си купите вече изпечени, внимавайте да са без сол.

От готовата смес с помощта на лъжица за сладолед оформете топки и ги поставете в тава върху хартия за печене.

Леко притискате с ръка фъстъчените бисквити, за да сплескат малко, и поставяте в хладилник за 15-20 мин.

Печем двойно фъстъчени сладки в предварително загрята фурна на 160 °C за около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: