Ангелски кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ангелски кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10 парчета
"Наричат го ангелски, защото има вкус на кекс, приготвен в Рая"

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч. пудра
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч. пресято
  • яйца - 1 и 1/2 ч.ч. белтъци на стайна температура (от около 10 - 12 яйца)
  • сол - 3/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • ванилия - 3/4 ч.л. екстракт
  • лимони - 1 и 1/2 ч.л. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте заедно 1/2 ч.ч. от пудрата захар и брашното и оставете на страна. В голяма купа разбийте на сняг белтъците, солта и бакпулвера. Превключете на по-ниска степен на миксера и постепенно добавете останалата 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар.

Бийте, докато жълтъците станат хомогенни и гланцирани. Прибавете ванилията и лимоновата кора. Пресейте още веднъж 1/4 от брашното към белтъците и разбъркайте, докато се смеси, но вече с шпатула.

Прибавете останалите 3/4 от брашняната смес на 3 пъти и бъркайте до пълното й поемане. Изсипете сместа в тава или форма за печене с отделящо се дъно с диаметър 25 см, предварително намазнена. Сложете Ангелския кекс да се пече за 35-40 минути.

Щом е готов при лек допир с пръст трябва отново да се надига. Готовият сладкиш се обръща още топъл и щом се охлади се отделя от формата. Поднася се поръсен с пудра захар или глазура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иван
иван

снимка
26.05.2014 02:32
suzana
suzana


Ангелска торта
26.05.2014 02:21
1
АНГЛЕЛСКО КЕКСОВА
АНГЛЕЛСКО КЕКСОВА
Как да не сте разбрали-толкова подробно и ясно обяснение-прочетете го пак и никога не го правете!...:П
16.02.2014 21:05
2
Светла
Светла
Извинете, но на мен ми е ясно, кекса е само с белтъци, и не виждам проблем, аз го пека малко повече, но то е до фурна
18.01.2014 08:52
1
1
Фани
Фани
Заглавието е перфектно , но не може да се каже същото за обяснението за приготвянето . Напълно съм съгласна със забележката на Ваня и съм изненадана че не е реагирано на нея . Няма смисъл да се задържат такива реепти.Или ги оправете или ги махнете 05296
09.08.2013 22:30
1
Ваня
Ваня
Може би рецептата е добра, но не се разбира какво разбиваме - белтъци или жълтъци, за какво се отделият 1/2 ч.ч пудра захар и брашно????
Доста неясно е описанието как се приготвя.
29.01.2013 13:10
1