Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с бекон и гъби

Фетучини с бекон и гъби

DianaDiana
Чирак
61382831
Фетучини с бекон и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • фетучини - 200 г
  • гъби - 200 г
  • бекон - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете около 2 л. вода. Прибавете фетучините и варете 3 минути. Дръпнете от огъня и ги оставете така в топлата вода.

Нарежете бекона и гъбите на малки кубчета или ивици. Задушете ги в маслото до златист загар. Прибавете млякото.

Когато започне за завира добавете топеното сирене, предварително нарязано на тънки шайби. Бъркайте докато се стопи.

Извадете и отцедете фетучините. Прибавете ги в млечната смес. Оставете ги да се готвят около 2 минути, като разбърквате непрекъснато.

Сервирайте фетучините поръсени с щедро количество пармезан или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Чудна рецепта, леки и вкусни. Браво!
11.05.2016 15:02
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусни и приятн за хапване
11.05.2016 12:21
1