Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Фусили със сос Болонезе и бешамелова заливка

Фусили със сос Болонезе и бешамелова заливка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Фусили със сос Болонезе и бешамелова заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Всяка хапка от тези фусили със сос Болонезе и бешамелова заливка ще ви донесе гарантирана наслада"

Необходими Продукти

  • фусили - 250 г
  • за соса
  • кайма - 300 г
  • доматено пюре - 200 - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • бекон - 100 г
  • сметана - 150 мл за готвене
  • за Бешамела
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета и го запържете в малко зехтин. Прибавете нарязания на кубчета морков, лука и чесъна.

След 5 минути прибавете каймата и бъркайте, за да не остане на бучки.

Добавете доматеното пюре, виното, щипка черен пипер и босилек. Оставете соса на слаб огън за около 40 минути. Накрая налейте сметаната. След 3-4 минути свалете от котлона.

Прибавете фусилите към соса и разбъркайте.

Изсипете спагетите в тавичка.

Пригответе бешамела, като разтопите маслото, прибавите брашното и накрая налейте млякото. В купа разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към бешамела.

Разбъркайте добре и залейте фусилите. Поръсете с половината настърган кашкавал. Печете ястието на 200 градуса за около 30 минути.

Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал. Върнете обратно за още 5 минути.

Фусилите със сос Болонезе и бешамелова заливка са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Направо ми се прияде, добре че не съм бременна
11.05.2016 14:38