Начин на приготвяне
Зехтинът и маслото се загряват, запържва се чесънът и колбасът.
След няколко мин се добавя лукът, морковът и целината. След като омекнат, се добавят и двата вида кайма, бърка се, докато станат на трохи, и се сипва виното.
След изпаряването на алкохола се долива прясното мляко и се готви 10 мин. Добавя се размитото във вода доматено пюре и нарязаните на ситно домати.
Долива се 500 мл гореща вода, овкусява се със сол и черен пипер.
Поръсва се с босилек. Сосът Болонезе се готви около час и половина, като в последните минути се добавя настърганият Пармезан.
Оригиналният сос Болонезе е готов.
Със сос Болонезе препоръчваме да опитате нашите рецепти за спагети Болонезе или лазаня Болонезе.
Коментари