Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани пръчици телешки салам

Панирани пръчици телешки салам

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Панирани пръчици телешки салам
Снимка: Gold
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Това е от онези бирени мезета, дето свършват първи, още преди бирата"

Необходими Продукти

  • салам - 200 г телешки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам телешкия салам на шайби около 1 см дебели. Всяка шайба нарязвам на 1 см пръчици. Овалвам в брашно.

Загрявам тиган с олио. Разбивам яйцата с щипка сол.

Потапям всяка пръчица в яйцата от всички страни и пържа до златисто. Изваждам върху салфетки, за да се попие мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страхотна идея, не бях се сещала, за мезе са супер.
12.05.2016 14:13
1
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
вкусна идея , за бързо и апетитно ястие , и за мезе е много подходящо
11.05.2016 22:27
4
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Лесна вкусотийка и не ми е хрумвала...още утре ще опитам имам малко останал салам в хладилника.
11.05.2016 21:55
1
К К
К К
Панирала съм кренвирши и са страхотни. :)
11.05.2016 21:06
1
Покажи всички подкоментари