Начин на приготвяне
Изберете по-твърд кашкавал. Нарежете го на пръчки, с дебелина от около 1.5 см. В три дълбоки чинии поставете разбитите яйца, триците и царевичното брашно, смесено с подправките.
Потопете всяка пръчица в яйце, после в брашно, след това пак в яйце и накрая-в трици. Наредете панираните кашкавалчета в чиния и ги сложете във фризера за 20 минути.
Загрейте маслото, извадете пръчиците и веднага ги изпържете. Пържат се много бързо, за общо 1-2 минути на пръчица. Ето защо трябва да се внимава много.
Готовите кашкавалчета нареждаме върху салфетки. След това се поднасят със салата. Получават се хапчици в хрупкава коричка, а при отхапване отвътре се вижда разтапящ се кашкавал.
Коментари