Начин на приготвяне
Бутчето се обезкостява и месото се нарязва на много ситно, след което се слага да се позапържи в маслото и олиото. Морковът се рендосва, тиквичката, доматът, магданозът и зеления лукт се нарязват на ситно. Оризът се почиства и измива хубаво.
След като пилето се позапържи сипваме и моркова и тиквичката, запържваме леко и добавяме домата, лука, сол, черен и червен пипер на вкус, магданоза, захарта и отново запържваме леко, след което внимателно заливаме с 1.5 л. гореща вода.
След като супичката заври сипваме и ориза, варим до готовност на ориза, след което застройваме. Застройката си приготвяме като разбъркаме хубаво жълтъка и към него прибавим млякото и брашното, и отново разбъркваме хубаво.
След като супата и застройката са готови, вземаме с черпак от бульона в супата и на тънка струя сипваме при непрекъснато бъркане в застройката, след това обратното, сипваме застройката в супата. Махаме от огъня.
Коментари