Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Лека супичка с пиле и ориз

Лека супичка с пиле и ориз

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Лека супичка с пиле и ориз
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
12/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Знаете ли кое е хем леко, хем вкусно, хем много полезно? Точно така, супичка с пиле и ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. само месото
  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 голям
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 1.5 л.
  • масло - 40 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • захар - щипка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зелен лук - 3 - 4 листа
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • За застройката
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се обезкостява и месото се нарязва на много ситно, след което се слага да се позапържи в маслото и олиото. Морковът се рендосва, тиквичката, доматът, магданозът и зеления лукт се нарязват на ситно. Оризът се почиства и измива хубаво.

След като пилето се позапържи сипваме и моркова и тиквичката, запържваме леко и добавяме домата, лука, сол, черен и червен пипер на вкус, магданоза, захарта и отново запържваме леко, след което внимателно заливаме с 1.5 л. гореща вода.

След като супичката заври сипваме и ориза, варим до готовност на ориза, след което застройваме. Застройката си приготвяме като разбъркаме хубаво жълтъка и към него прибавим млякото и брашното, и отново разбъркваме хубаво.

След като супата и застройката са готови, вземаме с черпак от бульона в супата и на тънка струя сипваме при непрекъснато бъркане в застройката, след това обратното, сипваме застройката в супата. Махаме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Получила се е много вкусна!
13.05.2016 08:50
2
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много е интересна и различна! Браво!
12.05.2016 15:41
2
Покажи всички подкоментари