Попадийски кюфтета

Попадийски кюфтета
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • бекон - 100 г
  • печурки - 10 бр. малки
  • масло - 1 с.л.
  • маслини - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме печурките на дребно и ги запържваме в маслото, поръсени с малко сол.

Нарязваме и останалите продукти на дребно – бекона, маслините, лука и кашкавала.

Прибавяме към каймата изпържените гъбки, нарязаните на дребно продукти, яйцето, подправките и солта.

Измесваме всичко заедно много добре. Оформяме кюфтетата, овалваме ги в брашно и ги подреждаме в тавичка, в която предварително сме прибавили олиото.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много интересни кюфтета, а и много богати.
15.05.2016 13:54
К К
К К
Много интересно!
12.05.2016 20:57