Унгарска паста

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
16/05/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, защото така става по-добре. Затопляме си леко прясното мляко и размиваме маята със захарта и 1 с.л. брашно да шупне, завита с кърпа за 5 мин. Към пресятото брашно слагаме солта.

Содата я шупваме с 2 капки оцет. Добавя се нарязано на кубчета масло. Добавя се млякото с маята и захарта, а после - и заквасената сметана. Всички съставки без брашното ги объркваме добре, постепенно прибавяме и него.

Набрашняваме си плота, върху който ще точим. Замесва се меко тесто. Разделяме го три части. Разточват се на три отделни кръга, като всички от тях да са с еднакъв размер. Разточвайки кората, нагласяме си дъното на формата за печене, очертаваме леко с ножа и изрязваме кръг.

Взимаме си формата за печене на торти с подвижно дъно и ринг. Застиламе я с хартия за печене /изрязан кръг/ - правим го, за да не ни залепнат блатовете. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината бурканче конфитюр. Това, което ползвах аз, е от кайсии.

Орехите се смилат много ситно с мелничката за орехи и се смесват със захарта, слагаме ги в отделна купичка и объркваме. След като сме намазали блата със сладко, поръсваме се с половината орехи със захар, които предварително си объркахме.

Следва втора кора, която оформяме по същият начин. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора. Редуваме кора, намазваме, кора, намазване, кора.

Наредените три части, намазани помежду, ги оставяме да втасват за 1 час. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Като е готово, вадим сладкиша от фурната.

Преди това си настъргваме 2 бр. шоколад. Аз ползвах млечни шоколади. Още топъл мажем с шпатула настърганият отгоре шоколада. Още горещ, шоколадът се топи по него. Престоява 1 ден сладкишът. Режем на триъгълници.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Това си е чисто шоколадово изкушение.
0
0
Марияна
Марияна
16.05.2016 16:12
Определено си е изкушение. Има много приятен и в същото време различен вкус.
1
0