Начин на приготвяне
Маята разтваряме в топла вода и 1 с.л. захар, оставяме я за 15 минути.
Замесваме тесто от посочените продукти и оставяме за втаса за 1 час на топло.
След това го омесваме и оставяме за още 40 минути.
Приготвяме си плънката, като нарязваме продуктите на ситно.Запържваме си лука, след това добавяме гъбите, зелето и подправки на вкус, задушаваме до омекване, добавяме нарязания пресен копър.
Намазняваме си тавата за печене.
Тестото разделяме на две, едната част да е малко по-голяма.
Разточваме по-голямата част и слагаме на дъното, сипваме плънката и слагаме друтото разточено тесто.
Защипваме краищатата, намазваме зелника с яйца и малко мляко.
Правим малки разрези и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Зелникът по хайдушки е готов.