Начин на приготвяне
От първите осем продукта се замесва меко тесто, като содата се разтваря в киселото мляко, в пресятото брашно се прави кладенче и постепенно се обърква с всички съставки.
Тестото се разточва на дебелина 1 см и с помощта на чаша се изрязват кръгчета, които се пържат в сгорещено (но не много) олио, в което е сипана 1 с.л. ракия. Готовите бухти се пълнят с крем с помощта на щприц.
Сложете прясното мляко (без 1 ч.ч.) да кипне в съд на котлона. С останалата чаша мляко разбийте яйцето, захарта, брашното и нишестето до получаване на гъста и гладка каша.
Прибавете я към врящото мляко и бъркайте до получаване на гъст крем. В топлия крем добавете маслото и ванилията и отново разбъркайте. Оставете крема леко да се охлади преди да напълните бухтите. Поднесете ги с пудра захар.
Коментари